Endodontie la microscop

Endodonție

Atunci cand leziunea carioasa a evoluat cu afectarea nervului si pulpei dentare, intervine necesitatea tratamentului endodontic, adică curatarea canalelor radiculare cu extirparea nervului si a țesutului pulpar si obturarea lor.

Endodonție

Una dintre condițiile necesare realizării unui tratament dentar de calitate este izolarea dintelui. Dintre modalitățile de izolare, cea mai modernă și mai eficientă este diga dentară. Ea reprezintă un sistem care permite delimitarea unui câmp operator, adică a unui mediu uscat și necontaminat cu bacterii. Dintele pe care se efectuează un tratament sub izolare cu diga nu mai poate fi contaminat cu bacterii din saliva sau de pe suprafața limbii sau a obrajilor. Astfel, prognosticul tratamentului este unul mult mai bun.

Aceasta manoperă este una destul de laborioasă, de aceea, pentru rezultate excelente și crearea unui prognostic favorabil al dintelui în cauză, în cadrul clinicii noastre, acest tratament se efectuează cu ajutorul microscopului dentar și a unor tehnici moderne de înaltă calitate.

Zâmbește cu DC Dental