Estetica dentara

Estetică dentară

Estetica dentară presupune curațarea, albirea și fațetarea dinților. Pentru a putea fi indeplinite aceste cerințe, în primul rand dinții trebuie să fie impecabili din punct de vedere al rezistenței și nu numai, să fie sănătoși la interior și mai ales, să fie naturali.

Estetică dentară

Curățarea dinților

Curățarea dinților constă în detartraj, care este o manoperă non-invazivă (nu modifică structura dintelui). Acesta se efectuează cu un aparat ultrasonic cu o frecvență de două ori pe an. Semnele care indică necesitatea efectuării detartrajului sunt sângerări gingivale în timpul periajului dentar sau spontan, inflamații gingivale și respirație urât mirositoare. Detartrajul este mereu completat de air flow și periaj profesional.

Albirea dentară

Albirea dentară este cea mai simplă metodă de recuperare a culorii naturale a dinților și de redare a strălucirii zâmbetului și oferă o protecție maximă a țesuturilor cavității bucale. Această tehnică poate da rezultate chiar și în cazul în care colorația dinților este rezultatul tratamentelor cu diferite medicamente (tetraciclina, de exemplu).

Rezultatele sunt spectaculoase chiar după prima ședința, efectul de deschidere mergând până la 8 -14 nuanțe.

Terapia se desfasoară într-o singură sedință, care include 3 aplicări succesive ale gelului de albire, cu o durată de 1 h – 1.5 h. În urma unei albiri dentare realizate corect în clinica stomatologică, de către medicul dentist, unde sedințele de albire sunt urmate de sedințe de fluorizare și desensibilizare, riscul afectării dentare este aproape inexistent.

Efectele durează între 6 luni – 2 ani, în funcție de igiena păstrată și de obiceiurile alimentare. Este recomandat a nu se consuma alimente cu potențial de colorare a dinților cum ar fi: vin roșu, afine, etc. Tratamentul presupune efectuarea numărului necesar de sedințe de albire până la obținerea efectului dorit. Pentru rezultate optime, se recomandă la prima sedință de albire realizarea unui tratament profesional de igienizare: detartraj cu ultrasunete, airflow și periaj profesional.

Totuși, albirea dentară este recomandată doar anumitor pacienți: pacienților care au o igienă orală corespunzătoare, pacienților care nu prezintă sensibilitate dentară și care nu prezintă obturații (plombe) pe dinții frontali, întrucât se efectuează DOAR pe dinți naturali (coroanele și obturațiile nu se albesc).

Fațetele dentare

O alternativă la albirea dentară o reprezintă fațetele dentare, care sunt o alternativă minim-invazivă și reprezintă o soluție permanentă prin care se pot schimba atât culoarea, cât și forma dinților.

Zâmbește cu DC Dental