Ortodontie

Ortodonție

Ortodonția este ramura medicinei dentare care are ca scop îndreptarea și alinierea dinților pentru obtinerea unei ocluzii(muscaturi) dentare corecte,sanatoase din punct de vedere parodontal si desigur, estetice.

Ortodonție

Fiecare pacient este unic, așa cum și planul de tratament este personalizat, foarte bine analizat de către medicul specialist ortodont și realizat în armonie cu sistemul osos, muscular și articular al fiecărui pacient în parte.

Vârsta cea mai potrivită pentru tratamentul ortodontic este aproximativ 8-9 ani. La această vârstă, oasele maxilare cresc mai repede și sunt mai elastice, motiv pentru care modificarea poziției se realizează mult mai repede și mai usor.

Tratamentul ortodontic poate fi efectuat, desigur, la orice vârstă, cu mențiunea că la o vârstă adultă durata tratamentului este mai mare deoarece oasele nu mai sunt la fel de elastice ca în copilărie.

Există mai multe tipuri de aparate dentare: fixe și mobile, cu brackets metalici dar și estetici, de safir.

Aparatele mobile se folosesc mai ales la copii, începând cu varsta de 8 ani. Ele au dezavantajul că succesul tratamentului depinde de voința copilului de a purta aparatele.
Incepand cu 12 ani, se folosesc aparatele fixe.

Cele mai moderne tipuri de aparate dentare sunt cele complet estetice, cum este cel de tipul incognito care are bracketii situați pe partea interioară a dinților, astfel încât vizibilitatea acestuia este aproape nulă.

De asemenea, din aceeași categorie de aparate estetice este și cel Invisalign, care îndreaptă dinţii folosind o serie de aliniatori detaşabili aproape invizibili, care sunt adaptaţi special la dinţii dumneavoastră. Pe măsură ce înlocuiţi fiecare aliniator odată la două săptămâni, dinţii dumneavoastră vor migra – puţin câte puţin, săptămână după săptămână, deplasându-se treptat spre poziţia finală proiectată, fara a avea nici un impact asupra vieții de zi cu zi. Practic, el poate fi îndepărtat pentru a manca sau pentru a realiza o igienă corespunzatoare, sau pentru scurt timp la ocazii speciale.

Zâmbește cu DC Dental