Protetica dentara | Fatete dentare

Protetică

Protetica este una dintre cele mai complexe ramuri ale medicinei dentare ce se ocupă cu reconstrucția dinților prin fațete, coroane, punți dentare dar și proteze totale sau parțiale, proteze cu sisteme speciale sau proteze pe implanturi

Protetică

Fațetele dentare realizate integral din ceramică oferă cel mai natural zâmbet prin modificarea culorii, formei și aliniamentului dinților fiind necesară o șlefuire foarte mică a smalțului deoarece au o grosime redusă.

Coroanele dentare sunt recomandate în cazurile în care dinții își pierd vitalitatea (nervul este scos datorită proceselor carioase netratate la timp).

Evoluția tehnicii dentare permite realizarea coroanelor computerizat, fie din zirconiu, fie integral ceramice, ambele asigurând o rezistență și estetică deosebită.

Zirconiul este folosit pe scară largă în locul metalului, deoarece oferă un suport estetic ceramicii, coroanele fiind greu de diferențiat de dinții naturali.

Zirconiul, pe lângă estetica deosebită, este un material biocompatibil, astfel încât este eliminată apariția inflamațiilor gingivale și alergiilor, este foarte rezistent și nu corodează (precum metalul), eliminarea gustului neplăcut și a colorației marginale (fenomene prezente în cazul restaurărilor prin coroane ceramice clasice), fapt datorat adaptării marginale impecabile a lucrărilor ceramice pe zirconiu, ca rezultat al utilizării tehnologiei CAD / CAM.

Zâmbește cu DC Dental